Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Teljesítmény,feszültség,áramerősség

Főoldal » Középiskola » Fizika
975
1.) Egy főzőlap teljesítménye P = 1100 W, ha U = 220V feszültségre van kapcsolva.
a) mekkora a főzőlapon áthaladó áramerősség?
b) Hány kWh elektromos energiát fogyaszt el 8 óra alatt ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
P = 1100 W
U = 220 V
I = ?
--------------
P = U · I --> I = P/U
I = 1100 W / 220 V
I = 5 A

Ha 1100 W a teljesítménye, akkor a fogyasztása 1 óra alatt 1100 Wh, ami 1,1 kWh.
Ha 1 óra alatt 1,1 kWh, akkor 8 óra alatt 8-szor annyi: 8,8 kWh
0