Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok. Tudná(l)tok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
392
1; Gondolta egy számot. Kivontam belőle 10-et, majd megszoroztam 5-tel. Melyik számra gondoltam?
2;Melyik az a szám, amelynek 9-szerese 40-nel kisebb, mint nála 10-zel kisebb szám 10-szerese?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mind kettőnek le kell írni azt , hogy hogy jön ki.
Előre is köszönöm. <3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Ha tanultatok már egyenleteket akkor:
(x-10) * 5 = ide jön az a szám ami lemaradt a feladatból

Ha nem akkor:

lemaradt szám /5 + 10
2.
Egyenlet:
9x + 40 = (x-10) * 10
9x + 40 = 10x-100
x = 60
1