Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkorák a derékszögű háromszög oldalai, ha az átfogóhoz tartozó magasság az átfogót egy 5 cm-es és egy 12 cm-es darabra osztja?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1128
Mekkorák a derékszögű háromszög oldalai, ha az átfogóhoz tartozó magasság az átfogót egy 5 cm-es és egy 12 cm-es darabra osztja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Befogó tétel: oldal =  átfogó * az oldal átfogóra vetített merőleges vetülete 

Tehát: Egyik befogó: a =  (5 + 12 ) * 5 
Másik befogó b =  (5+12) * 12 
Átfogó: 5 + 12
0