Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometriás matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1175
Egy patak két különböző partján lévő A és B ponttal jelölt két épület távolságát szeretnénk meghatározni. Ez a távolság közvetlenül nem mérhető le, de tudjuk a patak egyik partján lévő A és C pontok távolságát, valamint teodolittal megmértük a CAB, illetve ACB szövek nagyságát. Mekkora a két épület távolsága ha AC= 172cm, CAB szög=65 és a ACB szög=47?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, trigonometria, szögek, szinusztétel, patak
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem méterek ezek a távolságok?
0