Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyors segítség kéne,elég a megoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
512
Mekkora a téglatest felszíne és térfogata, ha az élei 160 mm, 8 cm és 0,11m hosszúak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először is átváltjuk őket egységes mértékegységbe legyen ez cm:
a = 16 cm
b = 8cm
c = 11cm

A felszín képlete: (a * b +a * c + b * c) * 2 = 784 cm2
A térfogat képlete a*b*c = 1408 cm3
0