Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlósági tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
459
2.) Derékszögű háromszögben: b=6cm, p=3cm
a) mekkora az átfogó, a c?
Kiegészítés, segítség:
Befogótétel: b²= p • c ebből a c=átfogó könnyen kiszámítható!
b) mekkora a háromszög kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mint, ahogy te is írtad a képletből könnyen kiszámítható az átfogó:
62 = 3c
36 = 3c
c = 12

A harmadik oldalt ki lehet számítani könnyen pitagorasz tétellel és így a kerület a hármuk összege lesz.
0