Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hengereket számolunk

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1220
Milyen magas a 2,5l-es edény, ha a belső átmérője 18cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
V=h*d^2*pi/4

h=4*V/(d^2*pi)

V=2,5 dm^3
d=18 cm=1,8 dm

Behelyettesítve:
h=0,98 dm=9,8 cm
1

Szia! Nem biztos hogy jó a megoldásom, de attól leírom. a litert átváltjuk térfogatba, azaz 2,5dm3 r:átmérő ma:magasság
V=r*ma /:r
V/r=ma /behelyettesítek
2,5dm3/18cm=ma=0,38888888888888
2

Én se tudom pontosan melyik a jó, de köszönöm :)
0