Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
566
7-es feladat lecciil
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek algebra
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Beírod x helyére a számokat, és végigszámolod:

3,5*2²=3,5*4=14
-2*2²=-2*4=-8
0,5*2³=0,5*8=4
(1/2)*2⁰=(1/2)*1=1/2

3,5*(-2)²=3,5*4=14
-2*(-2)²=-2*4=-8
0,5*(-2)³=0,5*(-8)=-4
(1/2)*(-2)⁰=(1/2)*1=1/2
0