Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika: téglatest élei 12.o.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1198
Egy kockának és egy téglatestnek egyenlő a térfogata: 216 cm3. Mekkorák a téglatest élei, ha az egyik éle 2/3 része a másiknak és másfélszerese a harmadik élnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kocka térfogata : V = a3 = 216 cm3 ==> a = 6 cm ez lesz a téglatest egyik éle.

Ez a 6 cm-es él az egyik élnek a 2/3 része a másik élnek pedig a 1.5 szerese.

Tehát 2/3*b = 6 ==> b= 9cm
1.5*c = 6 ==> c = 4 cm

Ha a 3 élt összeszorzod, akkor valóban 216 cm3 lesz a téglatest térfogata.
0