Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
333
Határozza meg a pH=11.5 NaOH oldat tömegkoncentrációját. M= 40g/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
pH=11,5 jelentése:

-lg[H+]=11,5

pH+pOH=14

Ebből a pOH=14-pH

pOH = 14-11,5 = 2,5

-lg[OH-] = 2,5

[OH-] = 10-2,5 = 3,16228 * 10-3 mol/dm3

11,5 pH-jú NaOH oldat 3,16228 * 10-3 mol NaOH-ot tartalmaz.

1 mol NaOH 40 gramm
3,16228 * 10-3 mol NaOH =0,13 g/dm3

1