Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes körhenger felszíne térfogata 12.

Főoldal » Középiskola » Matematika
767
Egyenes körhenger alapkörének átmérője és magassága egyenlő. Mekkora a felszíne térfogata ha az alapkör sugara 16 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
felszín
A=2r²π+2rπ2r=6r²π=6*16²π=4825,5 cm²

térfogat
V=r²π*2r=2r³π=25735,9 cm³
Módosítva: 6 éve
0