Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vki tudna segíteni ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
sinX= 3  x cosX
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Átosztunk cos X -el

sinx/cosx =  3 

tgx =  3  ==> megkeressük melyik szögnek a tangense  3 

x = 60° + k*180° illetve radiánban megadva: x = π/3 + k*π (k E Z) (vagy k eleme Z (egész számok))
0