Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani Sorozatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
570
Arra lennék kíváncsi, hogy hogy kell kiszámolni jelen esetben az a2-t
Így szól a feladat :a1=6, a3=42.
Ilyenkor hogy számolom ki az a2t?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sorozat, 8. osztály, számtani
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a3-a1/2
És ezt hozzáadod a 6-hoz.
0

Mivel Marci megírta hogy hogyan oldd meg a feladatot, ezért én nem is azzal foglalkoznék. Csak felhívnám a figyelmedet, hogy a youtube csatornámon magyarázom az ilyen feladatok megoldását. Ezért ha van időd, kélek nézd meg ezt a videót. Köszi!
https://www.youtube.com/watch?v=bvbGyv5v3S8&list=PLwXxAxAEOlGg981HeeuaSl_WoflUNqhoW&index=3
0