Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
344
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam.
0

Az y koordinátát úgy lehet kiszámolni, hogy az x-et behelyettesíted a függvénybe (ezt úgy hívják, hogy helyettesítési érték), vagyis az
y oszlop:
A: 3/5 · (-5) - 3 = -6
B: 3/5 · 10 - 3 = 3
C: 3/5 · 1000 - 3 = 597

A másik oszlopnál (x) egyenletként kell felírni:
D: (3/5)x - 3 = -9
(3/5)x = -6
3x = -30
x = -10

E: (3/5)x - 3 = 0
(3/5)x = 3
3x = 15
x = 5

E: (3/5)x - 3 = 1956
(3/5)x = 1959
3x = 9795
x = 3265
Módosítva: 6 éve
0

Azért írom meg, hogy nekiálltam, hogy ne dolgozzak feleslegesen, hanem addig másnak tudjak segíteni. Köszi, ha az én megoldásomat fogadod el.
0