Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mamtematika 8.o

Főoldal » Általános iskola » Matematika
421
Mekkor az 5 cm magas gúla térfogata, ha alaplapja 5 cm oldalhosszúságú négyzet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
V = (T · m)/3

Ahol a T az alapterület, ami mint mondtad egy négyzet, aminek az éle 5 cm, így:
T = 5 · 5 = 25 cm2

A magassága is 5, vagyis
m = 5 cm

Képletbe behelyettesítve:
V = (25 · 5)/3 = 41,667 cm3
0