Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hello

Főoldal » Középiskola » Matematika
299
Valaki kérlek nagyon fontos
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először is oszd le cosx -el, így a bal oldalon:
sin(x)/cos(x) =  3 
De tudjuk, hogy a bal oldal az tan(x), mert sin/cos = tan , vagyis az egyenlet:

tan(x) =  3 
Beírod számológépbe (shift tan  3 )
és kijön, hogy:
x = ∏/3 + k∏ , k∈Z
0