Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia Kérdések

Főoldal » Középiskola » Kémia
1462
Mi a klórdurranógáz?

fluor,Klór,bróm,jód Szine és Halmaza.

HCl,Na2Co3,NaHCo3,NaOCl,Ca(OCl)2 Hétköznapi Neve és felhasználása

A felsorolt vegyületek közül az egyikhez egy nagy magyar orvos nevét szoktuk emlegetni.

Ki volt ő?
Miért volt jelentős a munkássága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

Klórdurranógáz: Hidrogén és a Klór egyesülése
Fluor: sárga színű és gáz
Klór: sárgászöld színű és gáz
Bróm:Vörösesbarna színű és folyékony halmazállapotú
Jód:szürkéslila színű és Szilárd halmazállapotú
HCL=sósav,vízkőoldószer
Na2Co3=sziksó,mosás tisztítás
NaOCl=hipó,fertőtlenítés,fehérítés,tisztítás
Ca(OCl)2=klórmész,Fehérítés, fertőtlenítés
Semmelweis Ignác:mert a gyermekágyi lázat a felére csökkentette a klór fertőtlenítő hatását kihasználva.
0