Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat és felszín háromszög alapú hasáb esetében?

Főoldal » Középiskola » Matematika
998
Egy egyenes hasáb alapéle 10 cm, magassága 20 cm. Mekkora a felszíne és a térfogata, ha alapja
a) szabályos háromszög
b) szabályos ötszög
c) szabályos hatszög
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a./
szabályos háromszög területe T₃=0,25· 3 ·a²=43,3 cm²
F₃=2·T₃+3·a·m=686,6 cm²
V₃=T³·m=866 cm³
b./
szabályos ötszög területe T₅=1,72·a²=172 cm²
F₅=2·T₅+5·am=1344 cm²
V₅=T₅.m=3440 cm³
c./
szabályos hatszög területe T₆=1,5· 3 ·a²=259,8 cm²
F₆=2·T₆+6·a·m=1719,6 cm²
V₆=T₆·m=5196,6 cm³
0