Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat számolás

Főoldal » Középiskola » Matematika
373
Dani szobájában egy 500 cm³ térfogatú kockacukros doboz volt. Dani észrevette, hogy öccse titokban fogyasztja a cukrot. Megszámolta, hogy hány kockacukor hiányzik, és ezután megállapította, hogy az edényben maradt cukor térfogata 0,32 dm³. Egy kockacukor térfogata 1 cm³. Hány kockacukrot evett meg az öccse?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
0,32dm3=320 cm3
500cm3-320 cm3=180 cm3
180/1=180
180 cukrot evett meg...
Ha megfelel a leírásom jelöld megoldásnak, ha kérdésed van írj :)
0