Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
Egy ketjegyű szam szamjegyeinek osszege 11 ha számjegyeket felcsereljuk akkor az eredeti szamnal 63mal kapunk tobbet melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik számjegy x, a másik 11-x.
Felhasználjuk a helyiértékes rendszert:
10x+11-x-63=(11-x)*10+x
9x-52=110-9x
18x=162
x=9
Vagyis a másik számjegy 11-9=2
Ha érthető jelöld megoldásnak, ha kérdésed van írj :)
0