Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldd meg a valós számok halmazán!

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
(3x-5) 2 -4x = 5+2(5x-6)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6x-10-4x=5+10x-12
2x-10=10x-7
-3=8x
-3/8=x
Vagy ha a 2 négyzet, akkor
9x2-30x+25-4x=5+10x-12
9x2-34x+25=10x-7
9x2-44x+32=0
Behelyettesíted másodfokú megoldóképletbe
Módosítva: 6 éve
0