Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyorsítási munka

Főoldal » Középiskola » Fizika
422
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni? Épp csak elkezdeni tudtam a házit...

Mekkora annak az erőnek a gyorsítási munkája, amely az 1200 kg tömegű testet álló helyzetből 72 km/h sebességre gyorsítja fel?

Addig jutottam el, hogy a 72 km/h-t átváltottam 36 m/s-ra. Meg addig, hogy W=f*s, bár lehet, hogy az az összefüggés ide nem is jó.
Valaki tudna segíteni? Sürgős lenne, holnap délelőtt kéne leadnom, így is tulajdonképpen ma kellett volna, csak teljesen elfelejtettem.
Nézzétek el nekem, hogy ennyire hülye vagyok. :(((
És nagyon köszönöm annak aki segít!! ♡♡
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!
Ezzel a képlettel lehet kiszámolni:
W = 0.5 · m · v2

v = 72 km/h --> 20 m/s
m = 1200 g --> 1,2 kg

W = 0,5 · 1,2 kg · 20 m/s
W = 240 J
Tehát a gyorsítási munka 240 Joule :)
1