Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szia!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
446
Két egyenletből álló kétismerelenes egyenletrendszer. Tudnátok segíteni, csatoltam képet hozzá.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Átrakod őket tizedes törtbe:
1. 0,25y=4+x/3
2. Osztunk 2-vel: 0,2x+0,25y=0,8
2. 0,25y=0,8-0,2x
Mivel az 1. és a 2. egyenletben 0,25y megegyezik:
4+x/3=0,8-0,2x
12+x=2,4+0,6x
0,4x=-9,6
x=-24
Visszahelyettesítesz.
Ha megfelel a leírás jelöld megoldásnak, ha kérdéesed van írj :)
0