Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
892
1:Egy nyakék árát növelték 80 %-al, így most 860 Ft-ba kerül. Mennyi volt az eredeti ára?
2:Egy kiló krumpli árát csökkentették 70 %-al, így most 360 Ft-ba kerül. Mennyi volt az eredeti ára?
3:Az asztal ára 980 Ft-ról 1430 Ft-ra emelkedett. Hány %-al emelték?
4:A 3 literes festék ára 820 Ft-ról 150 Ft-ra csökkent. Hány %-al csökkentették?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x*1,8=860
Megoldod az egyenletet.
x*0,3=360
Megoldod az egyenletet.
1430/980*100-100=x
Megoldod
100-150/820*100=x
Megoldod
Az általam megadott egyenletek mindid a végeredményt adják meg, mellyel további teendő már nincs.
Ha megfelel a leírás jelöld megoldásnak, ha kérdésed van írj :)
Módosítva: 6 éve
0