Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
314
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(a) cos 42°= 20/ (kerítés hossza) ⇒ kerítés hossza= 20/(cos42°) = 26,91 m
(b) egész telek: 20· 50= 1000 m²
Le kell vonni:
- lépcső: 2·4= 8 m²
- ház+ járda: 12·11=132 m²
- terasz: 11 m sugarú: 11²·π, de mivel félkör osztom 2-vel= 190,07 m²
- kocsibeálló: 5·25 =125 m²
-garázs: 8·5= 40 m²
- baromfiudvar: 20· 26,91· sin(42°) =360,13 m²

1000-8-132-190,07-125-40-360,13=füves terület 144,8 m²

(c) 8· 0,15 = 1,2 m a lépcső magassága ⇒ 4 m széles. derékszögű háromszög két befogója
tgα= 1,2/4 ⇒ α = 16,70 ° az emelkedése a lépcsőnek.

Kérlek ha tetszik a válaszom jelöld megoldásként :D Köszi
0