Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
372
A 120 literes villanybojler a benne lévő 20 fokos vizet 80 fokosra melegítette.
Mennyivel növekedett a bojlerben lévő víz energiája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
ΔT = 60 ⁰C
m = 120 kg
cv = 4,2 KJ/(kg · ⁰C) (<-- a víz fajhője)

ΔEb = Q + W
Mivel munkát nem végzünk, ezért W = 0, tehát ΔEb = Q
Q = cv · m · ΔT
Q = 4,2 KJ/(kg · ⁰C) · 120 kg · 60 ⁰C
Q = 30240 KJ

Tehát 30240 KJ-al változott :)
Módosítva: 6 éve
0