Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
570
Segítenétek nekem megoldani ezt az egyenletrendszert az egyenlő együtthatók módszerével?

2x+3y=33
3x+4y=46
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az első egyenletet szorozzuk 3-mal, a másodikat 2-vel:

6x+9y=99
6x+8y=92, ezután kivonjuk egymásból az egyenleteket: y=7.

Ha y-t akarjuk eltüntetni, akkor az első egyenletet 4-gyel, a másodikat 3-mal szorozzuk:

8x+12y=132
9x+12y=138, kivonjuk egymásból az egyenleteket: x=6.
0