Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi 8. Osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
575
Tudnátok segíteni a matek házimban?
Egy gyümölcskereskedő három helyről vásárolt fekete ribizlit. Az első termelőnél 25 kg-ot vett 500 Ft/kg áron, a másodiknál 30 kg-ot 450 Ft/kg-os áron, a harmadik termelőnél 25 kg-ot vett 560 Ft/kg-os áron. A vásárolt árut egybeönti, és egységes áron kínálja.
a) Mennyiért kell adnia kg-ját, ha azt szeretné, hogy ne legyen veszteséges?
b) Mennyiért kellene adnia, hogyha 10%-os nyereséget szeretne elérni?

Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
25*500+30*450+25*560=40000 Ft
Összesen 80 kg-t vett, vagyis jelen pillanatban 500 Ft/kg árban van az egész.
Ha nem szeretne rajtaveszteni legalább ennyiért kell adnia.
Ha 10%-ot szeretne nyerni, 500*1,1=550 Ft/kg árban kell adnia, azaz összesen 80*550=44000 Ft-ért.
Ha megfelel a leírásom jelöld megoldásnak, ha kérdésed van írj :)
0