Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Paralelogramma

Főoldal » Középiskola » Matematika
522
Egy paralelogramma átlói 3 m és 5m-esek.A paralelogramma egyik oldala 2,2 m-es.Mekkora szöget zárnak az átlók?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Paralelogramma átlói felezik egymást. Kapsz egy olyan háromszöget(CEB) , hogy ismered mindhárom oldalát: b= 2,2 ; (f/2)=2,5 ; (g/2)=1,5. Cosinus tétel segítségével ki lehet számolni a szöget.
2,2²=2,5²+ 1,5² - 2·1,5·2,5cos γ⇒ γ= 60,79 °
Mivel két egyenes bezárt szögén egy hegyesszöget értünk, ezért ez a végső megoldás
Kérlek, ha tetszik a válaszom jelöld megoldásként.
0