Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
488
3x+y=6 kapcsoszarojel
6x-2y=-8 kapcsoszarojel
kerlek erthetoen levezetve,koszonom
megoldas: x=1/3 y=5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. 3x=6-y
2. 3x=-4+y
Mivel a két bal oldali dolog egyforma:
6-y=y-4
10=2y
5=y
x visszahelyettesítéssel kapható meg
Ha megfelel a leírás jelöld megoldásnak, ha kérdésed van írj :)
0