Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1386
Egy háromszög egyik szöge kétszer akkora, mint egy másik, és 30°-al kisebb, mit a harmadik. Hány fokosak ezek a szögek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x+x+2x-30=180
5x=210
42=x
Szögek: 84, 42, 54
Ha megfelel a leírás jelöld megoldásnak, ha kérdésed van írj :)
0