Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10.-es matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
703
Egy ABC háromszög oldalai: a=4,2 cm, b=6,6 cm, c=3,2 cm. Az A’B’C’ háromszög hasonló hozzá, és a kerülete 21 cm.
a) Mekkora a hasonlóság aránya?
b) Mekkorák az A’B’C’ háromszög oldalai?
c) Hányszorosára változik az eredetihez képest az A’B’C’ háromszög területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög kerülete most 14 cm.
Az új háromszög kerülete 21, vagyis az arány 1,5.
Ekkor minden oldal az arányszorosára változik, vagyis 6,3 9,9 és 4,8 cm lesznek az oldalak hosszai
A terület mindig az arány négyzetszeresére változik, vagyis kiszámolod az eredeti háromszög területét, és megszorzod 2,25-tel
Ha megfelel a leírásom jelöld megoldásnak, ha kérdésed van írj :)
0