Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Transzformátor számítás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
400
Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, számítás, transzformátor
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Itt vannak a megoldásaim a feladatra.

Ezekkel a lépésekkel oldottam meg a feladatokat.
1. Lépés: Teljesitmények megkeresése
Minden egyes feladatnál először azt néztem hogy van-e megadva teljesitmény (primer vagy szekunder), ha volt megadva akkor könnyen lehet a másikat tudni a (Pprimer = Pszekunder) összefüggésből, ha nem volt akkor kiszámitottam az adott adatokból. (P = U * I)

2. Lépés: Menetszámok megkeresése
(Nprimer / Nszekunder = Uprimer / Uszekunder) összefüggésből számitottam ki a másik menetszámot.

3. Lépés: Ellenőrzés
(Nprimer / Nszekunder = Uprimer / Uszekunder) képletet behelyettesitettem igy megkaptam a két oldal értékét, ha egyenlő mind a kettő akkor jól számoltál, ha nem akkor ellenőrizd újra az adatokat.

+ Ha mindkettő menetszám megvan adva akkor könnyen megtudhatod hogy le vagy fel fog transzformálni .
Ha (Nsz > Np akkor feltranszformál a feszültség)
(Np > Nsz akkor letranszformál a feszültség)

Remélem hogy tudtam segiteni!
1