Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziazstok ! megint csak a fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1537
Menyi munkát végez el az a vontató , amely a pótkocsit 1400 N erővel húzza 1000 m hosszú úton ?

Mekkora erővel lehet 15 m úton 900 J munkát végezni ?

Fűrészeléskor egy húzás 40cm elmozdulásával jár. A fűrész 80N nagyságú erővel lehet húzni mennyi munkával lehet elfűrészelni egy fa gerendát ha száz húzás kell az átvágásához.

kérhetem levezetéssel előre is köszönöm . !!!!!!!!!!!!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
W=F*s
W=1400*1000
W=1400000 J
1400kJ

F=W/s
F=900/15
F=60N

40cm=0,4 m
W=F*s
W=80*0,4*100
W=3200 J
Ha megfelel a leírásom jelöld megoldásnak ha kérdésed van írj :)
0