Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
631
Ezt a számtani sorozatot kéne megoldani. Egyszerűen nem értem...

Egy számtani sorozat első három tagjának összege 33,differenciája 5.

a)számold ki az első három elemet
b) Add meg a sorozat 20. tagját

Előre is köszi!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, sorozatok, 8. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az első tag legyen x.
x+x+5+x+10=33
3x+15=33
3x=18
x=6
Első három elem: 6, 11, 16
Sorozat 20. tagja:
a1+(n-1)*d
6+(20-1)*5
6+100-5
101
A sorozat 20. tagja 101.
Ha megfelel a leírás, jelöld megoldásnak :)
Módosítva: 6 éve
1