Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok ! Valaki tudna segiteni a fizika házimban. :)

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1579
A munka kiszámítása

Mennyi munkát végez gyalulás közben az az ember, aki 60N nagyságú
erővel 0,5m távolságra tolja el a gyalut?

F=60N

s=0,5m

W=?

W=F*s

W=60N*0,5m

W=30J

Az ember 30J munkát végez.

Az elmozdulás kiszámítása

Egy marógép kését 750N nagyságú erővel lehet mozgatni. Milyen
hosszú a kés útja, ha a végzett munka 1500J?

F=750N

W=1500J

s=?

s=W/F

s=1500J/750N

s=2m

A kés útja 2m.

Az erő kiszámítása

Mekkora erővel tolta az asztalos a gyalut, ha egy mozdulat 50cm
távolságán 30J munkát végzett?

s=50cm=0,5m

W=30J

F=?

F=W/s

F=30J/0,5m

F=60N

60N erővel tolta a gyalut.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Nem tudom ez-e a kérdés, de jól csináltad meg.
0