Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1227
Egy szeget 10 N erővel nyomunk egy falaphoz úgy, hogy a hegye alatt 10 000 kPa a nyomás.
Mekkora a nyomott felület?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ezt a képletet kell tudni:
`p=F/A`
`p` a nyomás, `F` a nyomóerő, `A` a nyomott felület.

A megadott számokkal:
`10\ 000\ kPa = (10\ N)/A`
`A=(10\ N)/(10\ 000\ kPa)=(10\ N)/(10\ 000\ 000\ Pa)=(10\ N)/(10\ 000\ 000\ N/m^2)=1/(1\ 000\ 000)m^2`
Át tudod váltani négyzetmilliméterbe? Próbáld meg.
0