Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kaphatok segítséget?

Főoldal » Középiskola » Matematika
665
Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 10. Ha a számjegyeket felcseréljük, az eredeti számnál 36-tal nagyobbat kapunk. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
37
3+7=10
Felcseréled: 73.
73-37 =36
0

Bocs, de szerintem egyenlettel kell megoldani a feladatot. Meglátod jó hasznát vehetd a youtube csatornámnak, ahol magyarázom is a helyiértékes feladatokat. Megtisztelsz, ha megnézed. https://www.youtube.com/watch?v=j21MOo3lX-o&list=PLwXxAxAEOlGi9V6gg5-bKzSjBVAQMubor
0