Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek a fizika házimban

Főoldal » Középiskola » Fizika
351
Mekkora átlagos sebességgel repkednek egy 22°C-os szobában a levegőrészecskék? A levegőmolekulák moláris tömege 29 g/mol.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A nyomás molekuláris hőelmélet alapján
`p=(m*v^2)/(3*V)" ⇒ "p*V=(m*v^2)/3" továbbá "p*V=m/M*R*T`
ebből
`(m*v^2)/3=m/M*R*T`
így
`v^2=(3*R*T)/M`
`v=sqrt((3*R*T)/M)=sqrt((3*8.31*291)/(2.9*10^-2))=500\ m/s`
Módosítva: 6 éve
0