Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Esetleg valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
533
Egy derékszögű háromszög átfogóhoz tartozó magassága az átfogót 48 cm és 99 cm hosszúságú részekre osztja. Hány centiméteres a rövidebbik rész melletti befogó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az átfogó 48+99=147 cm hosszú.
Alkalmazod a befogótételt: b= 48*147 
b=84
84 cm hosszú a rövidebbik befogó.
0