Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta-geometria : A kör egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
546
Írjuk fel a következő kör egyenletét, amelynek középpontja és sugara : K(3;1), r = 5.
Addig eljutottam hogy K(u,v) szóval u = 3 és v = 1 meg felírtam az alapot, hogy (x-3)^2 + (y-1)^2=25 . Hogyan tovább? Az online órán nem értettem meg.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, kor, egyenlet, köregyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Egy régi vicc jutott eszembe: A falu közepén van egy magas oszlop, valaki egy cédulát tűzött a tetejére. Egy erős legény felmászik, elolvassa lejön. Erre már csak kíváncsi lesz a másik is, hogy mi van a cédulára írva. Felmegy, elolvassa: " Itt a pózna vége, ne mássz tovább!"
Visszatérve a feladatodra: https://www.geogebra.org/m/z2k9zsgb
Kész. Nincs tovább. Ez a kör egyenlete.
1

szzs-nei igaza van. Csak azt szeretném mondani, hogy a youtube csatornánom a koordináta geometria lejátszási listámban sok videót találsz. Talán érdemes megnézned. https://www.youtube.com/watch?v=K2WAFy67Uhc&list=PLwXxAxAEOlGhIzlIoCih8HrNtDLaymox6
0