Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
502
Sziasztok, ha tudtok légyszí segítsetek. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az 1-es gondolom megy csak össze kell adogatni meg felszorozni a számokat a kettes szintén ugyanez de atért leírom 3a + 3 -4a + 12 = -1a + 15 és már csak be kell helyettesítened
3) 8x-24 + 10 = 2x -26
6x = -12
4) 12 < 2x
5)3x-15+4x-2 < 4x -20 -x + 3
7x -17 < 3x -17
7x<3x
tehát csak negatív számokra és nullára jó
6)
9x-18 - 6x + 6> = 16-8x
11x >= 28
0