Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1126
1.A korcsolyázó egyik korcsolya élén áll a jégen. Mekkora nyomást fejt ki a jégre, ha súlya 360 N, a
korcsolya éle pedig 0,001 m ?
2.Egy szeget 10 N erővel nyomunk egy falaphoz úgy, hogy a hegye alatt 10 000 kPa a nyomás.
Mekkora a nyomott felület?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.Gondolom az első m2 lett volna.
p=Fny/A
p=360/0,001=360000 Pa=360 kPa
2. p=Fny/A
10000kPa=10000000 Pa
10000000=10/A
10000000A=10
1/1000000 m2=A
0