Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság 6. osztály?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
917
Szóval. A házi feladatomban, arányossági feladatok vannak, amiket egyáltalán nem értek.
Hiányoztam óráról, és még a tankönyvben sincs részletesebb leírás róla. Segítenétek "megértetni" velem az arányosság számítást? Illetve, hogy hogyan is kell "átváltani" arányokat? (pl: 10:25-et egyszerűsíteni kéne..)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
arányosság
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Arányosság bővítése ill. egyszerűsítése ugyan úgy működik mint a törteknél.
10 : 25 = 2 : 5 ugyan úgy mint 10/25 = 2/5
Számolni pedig úgy kell vele hogy összeadod a 2 számot akkor megkapsz egy egységet és utána szorzol vele.
Pl. 350-et ossz el el 10 : 25 arányban.
Egy egység = 350: (10+ 25)= 10
10 x 10 = 100
25 x 10= 250
Remélem tudtam segíteni :)
Módosítva: 9 éve
0