Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Koordinátáikkal adott vektorokat nagyon egyszerű 90°-kal elforgatni. Meg kell cserélni a két koordinátát, és attól függően, hogy pozitív, illetve negatív irányba akarjuk forgatni, az új koordináták közül az elsőt, vagy a másodikat negálni kell.

Tehát ha `ul(a)=(0;7)`, akkor először cserélek: `(7;0)`, pozitív irányú forgatáshoz az első koordinátát negálom: `(-7;0)`, negatív irányúhoz a másodikat: `(7;0)`.

A többi: (eredeti; +90°; -90°)
`ul(b)=(-1;-1)`; `(1;-1)`; `(-1;1)`
`ul(c)=(5;0)`; `(0;5)`; `(0;-5)`
`ul(d)=(-6;8)`; `(-8;-6)`; `(8;6)`
`ul(e)=(4;9)`; `(-9;4)`; `(9;-4)`
`ul(f)=(11;-2)`; `(2;11)`; `(-2;-11)`
`ul(g)=(6;3)`; `(-3;6)`; `(3;-6)`
`ul(h)=(-9;-12)`; `(12;-9)`; `(-12;9)`
`ul(i)=(7;1)`; `(-1;7)`; `(1;-7)`
`ul(j)=(-8;4)`; `(-4;-8)`; `(4;8)`
1