Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elég nehéz;)

Főoldal » Középiskola » Matematika
444
Segítséget kérnék
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Elnevezem p-nek a piros csomagok számát.
Elnevezem z-nek a zöld csomagok számát.
(4p+2)+(6z+3)=79
4p+6z=74
2p+3z=37
z biztosan ptl. Vagyis minden olyan számpár jó lesz, melyben z páratlan és kijön az egyenlet.
Pl.: z=11, akkor p=2
Vagyis eredetileg 11*6+3=69 zöld, és 4*2+2=10 piros volt, vagyis az összegük tényleg 79.
Ugyanígy behelyettesíthetsz, amíg kijön, szóval több megoldás van.
0