Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a primer tekercs teljesítménye, ha a szekunder áramerősség 5 A és a szekunder feszültség 100 V?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
621
Valaki segítsen??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

1. lépés: Irjuk fel az adott adatokat
Usz = 100 V
Isz = 5 A
2. lépés: Teljesitmény kiszámolása
Psz = Usz * Isz = 100 * 5 = 500 W
3.lépés: Következtetés
A két oldal teljesitménye megegyezik egymással igy a primer teljesitmény = 500 W.

0