Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a szekunder áramerősség, ha a primer áramerősség 8A, és a primer tekercs menetszáma 1000, míg a szekunderé 250?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
536
Nagyon sűrgős.
valaki segítsen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Primer oldal:
Np = 1000
Ip = 8A
Szekunder oldal:
Nsz = 250
Isz = (1000 / 250) * 8 = 32 A
0