Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a transzformátor primer tekercsének menetszáma, ha a szekunder tekercsé 400, a szekunder feszültség 60 V, míg a primer feszültség 120V?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
550
Valaki tudna segíteni benne??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Nsz = 400
Up = 120 V
Usz = 60 V

Np / Nsz = 120 / 60
Np / 400 = 2
Np = 800
0