Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldat

Főoldal » Középiskola » Kémia
464
Mennyi víz található 500g 25 tömegszázalékos oldatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A tömegszázalék azt jelenti, hogy 100 gramm oldatban hány gramm oldott anyag van.

Írj fel aránypárokat:
100 g oldatban ----- 25 g oldott anyag
500 g oldatban ----- x g oldott anyag

Ezt kell keresztbe szorozni:
100*x=25*500
100x=12500 /:100
x=125 gramm oldott anyag van az 500 grammos oldatban.

Oldat=oldószer (víz) + oldott anyag (125 g)
Oldat=500 g
500 g=víz + 125 g /-125 g
375 g=víz

Tehát, ebben az oldatban 375 gramm víz van.

0